logo Boot Natuursteen

Natuursteen

Grafmonument van natuursteen

Van oudsher is natuursteen het meest gebruikte materiaal om grafmonumenten van te maken. Vroeger waren dit vooral materialen die uit de landen om ons heen kwamen zoals Belgisch hardsteen, Franse kalksteen en Italiaans marmer. Tegenwoordig worden de meeste grafstenen gemaakt van graniet. Dit materiaal is veel harder dan de voorheen veelgebruikte kalkhoudende soorten natuursteen uit Europa. Hierdoor zijn grafmonumenten gemaakt van graniet onderhoudsarm. Daarnaast maken wij ook grafmonumenten van leisteen en kwartsiet. Ook deze materialen zijn onderhoudsarm. Iedere natuursteen soort heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Oneindige schoonheid van natuursteen

Natuursteen is in vele kleuren en structuren te verkrijgen waardoor er altijd een natuursteen soort beschikbaar is die voldoet aan uw wensen. Wij werken met de beste leveranciers over de gehele wereld en hebben door ons uitgebreide netwerk een bevoorrechte positie. Hierdoor kunnen wij u altijd de beste kwaliteit leveren tegen concurrerende prijzen. In onze zeer moderne werkplaats kunnen wij alle bewerkingen aan het natuursteen uitvoeren.

Showtuin als inspiratietuin

In onze showtuin staat een uitgebreide collectie natuursteen grafstenen opgesteld. U vindt hier zowel klassieke, eigentijdse als natuurlijke (ruwe) grafmonumenten in diverse vormen, kleuren en structuren. De showtuin is 7 dagen per week vrij toegankelijk. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek aan onze showtuin om u te laten inspireren. Bij vragen staan wij u, tijdens onze openingstijden, uiteraard graag te woord.

Natuursteen

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen voorschriften met betrekking tot het plaatsen van een grafmonument. Wij zijn goed bekend met de voorschriften van de begraafplaatsen. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met u een grafsteen voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?