logo Boot Natuursteen
Monument plaatsen

Monument plaatsen

Een goede voorbereiding

We zorgen dat het grafmonument vóór transport nagenoeg helemaal is samengesteld. Zo kunnen we de werkzaamheden op de begraafplaats tot een minimum beperken. Zodra het monument klaar is voor transport nemen we contact op met de beheerder van de begraafplaats. In overleg met de beheerder plannen we een dag en eventueel een tijdvak in voor plaatsing. Aan het einde van de dag voorafgaand- of ’s-ochtends op de dag van plaatsing zetten we het grafmonument op onze vrachtwagen voor transport. Vervolgens gaan onze toegewijde collega’s op pad naar de begraafplaats. Zij gaan secuur te werk met groot respect voor het materiaal en de omgeving.

Elektrische HIAB kraankar

Eenmaal aangekomen op de begraafplaats wordt eerst de grond op het graf geprepareerd en geëgaliseerd. Dit is nodig om het monument vlak en stabiel te kunnen plaatsen. Als de ondergrond gereed is verplaatsen we het grafmonument van de vrachtwagen naar onze elektrische HIAB kraankar. Dit voertuig is in opdracht van Boot Natuursteen ontwikkeld voor het plaatsen (en afnemen) van monumenten op de begraafplaats. Met het oog op het milieu (zero emissie) is gekozen voor elektrische aandrijving. Nog een belangrijk voordeel van elektrische aandrijving is dat deze geluidsarm is. Hierdoor verstoren we tijdens onze werkzaamheden de sereniteit op de begraafplaats niet.

Plaatsen van het grafmonument

Met het grafmonument op de kraankar rijden onze collega’s naar het graf. Daar aangekomen wordt het monument voorzichtig met de kraan op het graf geplaats. Wij plaatsen alle grafmonumenten op een gewapende betonfundering. Hiermee voorkomen we dat de verschillende onderdelen van het monument ten opzichte van elkaar kunnen verzakken. En doordat we het grafmonument met een licht afschot plaatsen, loopt het regenwater eenvoudig van het monument af. Als het grafmonument op zijn plek staat wordt de letterplaat (staande steen) of eventuele andere onderdelen gemonteerd. Dit gebeurt allemaal met solide verbindingen die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Contact met de familie

Nadat het gehele grafmonument is geplaatst, wordt deze voorzien van eventuele accessoires zoals lantaarns en vazen. Tot slot maken we het monument helemaal schoon en plaatsen er een bordje bij. Op dit bordje staat de instructie om het monument de eerste 5 dagen met rust te laten en niet schoon te maken. Gedurende deze 5 dagen kunnen de lijmverbindingen goed uitharden. Op de dag dat het grafmonument geplaatst is nemen we telefonisch contact op met de familie. Indien het ons niet lukt om de familie te spreken te krijgen, sturen wij een berichtje per email. Zo proberen wij verrassingen te voorkomen bij het eerstvolgende bezoek van de familie aan de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?