logo Boot Natuursteen
Monument plaatsen

Monument plaatsen

Een goede voorbereiding

We zorgen dat het grafmonument vóór transport nagenoeg helemaal is samengesteld. Zo kunnen we de werkzaamheden op de begraafplaats tot een minimum beperken. Zodra het monument klaar is voor transport nemen we contact op met de beheerder van de begraafplaats. In overleg met de beheerder plannen we een dag en eventueel een tijdvak in voor plaatsing. Aan het einde van de dag voorafgaand- of ’s-ochtends op de dag van plaatsing zetten we het grafmonument op onze vrachtwagen voor transport. Vervolgens gaan onze toegewijde collega’s op pad naar de begraafplaats. Zij gaan secuur te werk met groot respect voor het materiaal en de omgeving.

Elektrische HIAB kraankar

Eenmaal aangekomen op de begraafplaats wordt eerst de grond op het graf geprepareerd en geëgaliseerd. Dit is nodig om het monument vlak en stabiel te kunnen plaatsen. Als de ondergrond gereed is verplaatsen we het grafmonument van de vrachtwagen naar onze elektrische HIAB kraankar. Dit voertuig is in opdracht van Boot Natuursteen ontwikkeld voor het plaatsen (en afnemen) van monumenten op de begraafplaats. Met het oog op het milieu (zero emissie) is gekozen voor elektrische aandrijving. Nog een belangrijk voordeel van elektrische aandrijving is dat deze geluidsarm is. Hierdoor verstoren we tijdens onze werkzaamheden de sereniteit op de begraafplaats niet.

Plaatsen van het grafmonument

Met het grafmonument op de kraankar rijden onze collega’s naar het graf. Daar aangekomen wordt het monument voorzichtig met de kraan op het graf geplaats. Wij plaatsen alle grafmonumenten op een gewapende betonfundering. Hiermee voorkomen we dat de verschillende onderdelen van het monument ten opzichte van elkaar kunnen verzakken. En doordat we het grafmonument met een licht afschot plaatsen, loopt het regenwater eenvoudig van het monument af. Als het grafmonument op zijn plek staat wordt de letterplaat (staande steen) of eventuele andere onderdelen gemonteerd. Dit gebeurt allemaal met solide verbindingen die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Contact met de familie

Nadat het gehele grafmonument is geplaatst, wordt deze voorzien van eventuele accessoires zoals lantaarns en vazen. Tot slot maken we het monument helemaal schoon en plaatsen er een bordje bij. Op dit bordje staat de instructie om het monument de eerste 5 dagen met rust te laten en niet schoon te maken. Gedurende deze 5 dagen kunnen de lijmverbindingen goed uitharden. Op de dag dat het grafmonument geplaatst is nemen we telefonisch contact op met de familie. Indien het ons niet lukt om de familie te spreken te krijgen, sturen wij een berichtje per email. Zo proberen wij verrassingen te voorkomen bij het eerstvolgende bezoek van de familie aan de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?