logo Boot Natuursteen
Dieren

Dieren

De symboliek van dieren

Ornamenten van dieren kunnen een fraaie toevoeging zijn die het grafmonument nog persoonlijker maken. Door het toevoegen van een ornament van een dier kunt u een gevoel of emotie overbrengen en hiermee iets vertellen over de overledene. Dieren hebben in Bijbelse verhalen veelal een symbolische betekenis. De vredesduif is een internationaal symbool van vrede. En een koppel dieren roept weer een andere emotie op. Dit kan symbool staan voor een relatie of de band tussen twee personen. Maar ook de trouwe viervoeter of een ander huisdier waar een speciale band mee is kan iets extra vertellen over de overledene.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Samen op zoek naar het juiste ornament

De ornamenten van dieren kunnen, net als de tekst, middels stralen aangebracht worden op de steen. Het ornament en de tekst vormen dan één geheel. Maar ook materialen als brons, glas, cortenstaal of hout kunnen worden gebruikt om ornamenten van dieren toe te voegen aan het grafmonument. Bronzen ornamenten van dieren staan bekend om hun gedetailleerdheid. En glazen ornamenten van dieren komen zeer helder en licht over. Zo heeft ieder materiaal zijn eigen karakteristieken en eigenschappen. Wij helpen en adviseren u graag bij het selecteren van het ornament dat het gevoel uitdraagt waarnaar u op zoek bent en past bij het monument.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

D. J.

"Beste heer Sprengers, we hebben de steen gezien en zijn heel tevreden. Dank u wel voor uw goede zorgen. Met vriendelijke groet D. J."

R. K.

"Hello Ilona, good friends of mine added some plants to the gravesite this past weekend. The updated monument looks great. Our family is very pleased with the work that was done. I will pass along the images to others in our family that will appreciate them. Since all of the family live outside..."

M. P.

"Beste Den, ik had je belletje gemist, maar heb terug gebeld en kreeg een vrouwelijke collega aan de lijn. Wat een mooi resultaat! Onwijs blij mee! Voelt goed dat het vandaag toch zo goed als af is gekomen! Vandaag 63 jaar geleden kozen mn ouders voor elkaar. Vandaag toch een symbolisch moment weer s..."

Hulp nodig?