logo Boot Natuursteen
Dieren

Dieren

De symboliek van dieren

Ornamenten van dieren kunnen een fraaie toevoeging zijn die het grafmonument nog persoonlijker maken. Door het toevoegen van een ornament van een dier kunt u een gevoel of emotie overbrengen en hiermee iets vertellen over de overledene. Dieren hebben in Bijbelse verhalen veelal een symbolische betekenis. De vredesduif is een internationaal symbool van vrede. En een koppel dieren roept weer een andere emotie op. Dit kan symbool staan voor een relatie of de band tussen twee personen. Maar ook de trouwe viervoeter of een ander huisdier waar een speciale band mee is kan iets extra vertellen over de overledene.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Samen op zoek naar het juiste ornament

De ornamenten van dieren kunnen, net als de tekst, middels stralen aangebracht worden op de steen. Het ornament en de tekst vormen dan één geheel. Maar ook materialen als brons, glas, cortenstaal of hout kunnen worden gebruikt om ornamenten van dieren toe te voegen aan het grafmonument. Bronzen ornamenten van dieren staan bekend om hun gedetailleerdheid. En glazen ornamenten van dieren komen zeer helder en licht over. Zo heeft ieder materiaal zijn eigen karakteristieken en eigenschappen. Wij helpen en adviseren u graag bij het selecteren van het ornament dat het gevoel uitdraagt waarnaar u op zoek bent en past bij het monument.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?