logo Boot Natuursteen

Zwerfkei / ruwe steen

Zwerfkei of ruwe steen als grafsteen

Een zwerfkei is een steen die door een gletsjer is meegevoerd. Door het natuurlijke proces van eroderen zijn geen twee zwerfkeien hetzelfde. Hierdoor is er enorm veel keus in vorm, materiaal en kleur. Deze zwerfkeien worden door de eeuwen heen al gebruikt als grafmonument. De aantrekkingskracht ligt voornamelijk in de natuurlijke vormen en kleuren van dit soort stenen. Met een ruwe steen bedoelen we een grof gekapte steen. Deze ruwe stenen worden verder onbehandeld gelaten. Dit in tegenstelling tot de "klassieke" grafstenen die, nadat ze hun definitieve vorm hebben gekregen, worden geschuurd tot gezoet (mat) of gepolijst (hoogglans) niveau. Juist de ruwe vormen en het onbehandelde oppervlak zorgen voor een geheel eigen dynamiek.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Grote sortering zwerfkeien en ruwe stenen

Iedere zwerfkei en ruwe steen is uniek door zijn eigen vorm en kleurstelling. Vaak valt het oog op een specifieke vorm of tekening op de steen. We hebben altijd een grote sortering zwerfkeien en ruwe stenen van onder andere leisteen, marmer en graniete in allerlei vormen in onze showtuin staan. Maar het is ook mogelijk om rechtstreeks bij onze importeur een ruwe steen of zwerfkei als grafsteen uit te zoeken. In combinatie met andere stenen en / of materialen kan er vrij gevarieerd worden om samen met onze adviseur een persoonlijk grafmonument te ontwerpen.
 

Zwerfkeien / ruwe stenen (findlingers)

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot zwerfkeien en ruwe stenen. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een gedenkteken te ontwerpen.
 
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?