logo Boot Natuursteen

Zwerfkei / ruwe steen

Zwerfkei of ruwe steen als grafsteen

Een zwerfkei is een steen die door een gletsjer is meegevoerd. Door het natuurlijke proces van eroderen zijn geen twee zwerfkeien hetzelfde. Hierdoor is er enorm veel keus in vorm, materiaal en kleur. Deze zwerfkeien worden door de eeuwen heen al gebruikt als grafmonument. De aantrekkingskracht ligt voornamelijk in de natuurlijke vormen en kleuren van dit soort stenen. Met een ruwe steen bedoelen we een grof gekapte steen. Deze ruwe stenen worden verder onbehandeld gelaten. Dit in tegenstelling tot de "klassieke" grafstenen die, nadat ze hun definitieve vorm hebben gekregen, worden geschuurd tot gezoet (mat) of gepolijst (hoogglans) niveau. Juist de ruwe vormen en het onbehandelde oppervlak zorgen voor een geheel eigen dynamiek.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Grote sortering zwerfkeien en ruwe stenen

Iedere zwerfkei en ruwe steen is uniek door zijn eigen vorm en kleurstelling. Vaak valt het oog op een specifieke vorm of tekening op de steen. We hebben altijd een grote sortering zwerfkeien en ruwe stenen van onder andere leisteen, marmer en graniete in allerlei vormen in onze showtuin staan. Maar het is ook mogelijk om rechtstreeks bij onze importeur een ruwe steen of zwerfkei als grafsteen uit te zoeken. In combinatie met andere stenen en / of materialen kan er vrij gevarieerd worden om samen met onze adviseur een persoonlijk grafmonument te ontwerpen.
 

Zwerfkeien / ruwe stenen (findlingers)

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot zwerfkeien en ruwe stenen. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een gedenkteken te ontwerpen.
 
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?