logo Boot Natuursteen

Cortenstaal

Grafmonument met cortenstaal

Cortenstaal wordt vaker toegepast bij de ruwe en natuurlijk ogende grafmonumenten. Dit heeft te maken met de robuuste uitstraling van het materiaal en het feit dat het goed te combineren is met andere materialen zoals ruwe stenen en beplanting (Sedum, siergrassen etc.). Het gebruik  van deze verschillende materialen levert dan ook prachtige composities op.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Bandenstel en letterplaat van cortenstaal

Cortenstaal wordt veelal toegepast als bandenstel / omranding. Daarnaast leent het zich ook uitstekend voor het uitsnijden van teksten en afbeeldingen. Een zorgvuldig gerichte waterstraal (waterjet) snijdt de tekst of afbeelding uit. Uiteraard houden we met het ontwerpen rekening met het te gebruiken lettertype en de "bruggetjes" die we in moeten bouwen in de letters om er voor te zorgen dat de tekst goed leesbaar blijft.

Cortenstaal leeft

Cortenstaal is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De oxidatie laag ontstaat wanneer het materiaal wordt blootgesteld aan vocht en zuurstof. In tegenstelling tot wat de patina kleur doet vermoeden is juist de oxidatie laag de bescherming van het materiaal waardoor het langdurig goed blijft. Het ontstaan van de oxidatie laag kost een aantal weken. Dit is pas het begin van het vormen van de dichte oxidatie laag. In de maanden en jaren na het plaatsen in de buitenlucht veranderd deze laag en samen daarmee ook de kleur. In het begin zal de oxidatie laag een felle bruin-oranje kleur hebben. Met de tijd zal deze kleur donkerder worden.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen voorschriften met betrekking tot het plaatsen van een grafmonument. Wij zijn goed bekend met de voorschriften van de begraafplaatsen in ons werkgebied. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met u een grafsteen met cortenstaal te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?