logo Boot Natuursteen

Cortenstaal

Grafmonument met cortenstaal

Cortenstaal wordt vaker toegepast bij de ruwe en natuurlijk ogende grafmonumenten. Dit heeft te maken met de robuuste uitstraling van het materiaal en het feit dat het goed te combineren is met andere materialen zoals ruwe stenen en beplanting (Sedum, siergrassen etc.). Het gebruik  van deze verschillende materialen levert dan ook prachtige composities op.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Bandenstel en letterplaat van cortenstaal

Cortenstaal wordt veelal toegepast als bandenstel / omranding. Daarnaast leent het zich ook uitstekend voor het uitsnijden van teksten en afbeeldingen. Een zorgvuldig gerichte waterstraal (waterjet) snijdt de tekst of afbeelding uit. Uiteraard houden we met het ontwerpen rekening met het te gebruiken lettertype en de "bruggetjes" die we in moeten bouwen in de letters om er voor te zorgen dat de tekst goed leesbaar blijft.

Cortenstaal leeft

Cortenstaal is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De oxidatie laag ontstaat wanneer het materiaal wordt blootgesteld aan vocht en zuurstof. In tegenstelling tot wat de patina kleur doet vermoeden is juist de oxidatie laag de bescherming van het materiaal waardoor het langdurig goed blijft. Het ontstaan van de oxidatie laag kost een aantal weken. Dit is pas het begin van het vormen van de dichte oxidatie laag. In de maanden en jaren na het plaatsen in de buitenlucht veranderd deze laag en samen daarmee ook de kleur. In het begin zal de oxidatie laag een felle bruin-oranje kleur hebben. Met de tijd zal deze kleur donkerder worden.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen voorschriften met betrekking tot het plaatsen van een grafmonument. Wij zijn goed bekend met de voorschriften van de begraafplaatsen in ons werkgebied. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met u een grafsteen met cortenstaal te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

D. J.

"Beste heer Sprengers, we hebben de steen gezien en zijn heel tevreden. Dank u wel voor uw goede zorgen. Met vriendelijke groet D. J."

R. K.

"Hello Ilona, good friends of mine added some plants to the gravesite this past weekend. The updated monument looks great. Our family is very pleased with the work that was done. I will pass along the images to others in our family that will appreciate them. Since all of the family live outside..."

M. P.

"Beste Den, ik had je belletje gemist, maar heb terug gebeld en kreeg een vrouwelijke collega aan de lijn. Wat een mooi resultaat! Onwijs blij mee! Voelt goed dat het vandaag toch zo goed als af is gekomen! Vandaag 63 jaar geleden kozen mn ouders voor elkaar. Vandaag toch een symbolisch moment weer s..."

Hulp nodig?