logo Boot Natuursteen
Bloemen en planten

Bloemen en planten

Bloemen en planten maken emoties los

Een bekend gezegde luidt “Bloemen houden van mensen!”. Wordt daar eigenlijk mee bedoeld dat mensen van bloemen en planten houden? Feit is in ieder geval dat bloemen en planten emoties bij ons los maken. Bloemen en planten kunnen ons blij maken, een gevoel van warmte en een gevoel liefde bezorgen, maar ze kunnen ons ook troost bieden. Bloemen en planten worden wellicht daarom veel gebruikt bij het inrichten van een grafmonument. Het blijkt echter niet altijd even praktisch of zelfs mogelijk om echte / levende bloemen en planten te gebruiken. Ook in deze gevallen kan men er voor kiezen om een bloem of plant als ornament toe te voegen aan het grafmonument.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Bloemen en planten als ornament

Door middel van een ornament kan de lievelingsbloem of -plant van de overledene worden toegevoegd aan het grafmonument. Maar ook als de betreffende bloem of plant ergens symbool voor staat kan deze weer een deel van het verhaal vertellen. Is de overledene met liefde en passie kweker van bloemen of planten geweest, dan kan dit middels een ornament van een bloem of plant op een fraaie manier uitgedragen worden. Ook voor ornamenten van bloemen en planten geldt dat deze uit verschillende materialen vervaardigd kunnen worden en op diverse manieren aangebracht kunnen worden. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?