logo Boot Natuursteen
Foto's

Foto's

Diverse technieken

Een foto van uw dierbare of een foto van een prachtige plek vol met goede herinneringen geeft een grafmonument karakter, maakt het herkenbaar en nog persoonlijker. Het toevoegen van een foto aan een grafmonument kan door middel van diverse technieken. De meest toegepaste technieken zijn een foto gebakken op porselein en een foto op glas. Elke techniek heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen. Uiteraard zijn wij graag bereid om de verschillende eigenschappen van deze technieken met te bespreken zodat u afgewogen besluit kunt nemen. Zowel foto’s op porselein als foto’s op glas zijn in onze showroom te bezichtigen.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Foto op porselein

Een foto op porselein is leverbaar in verschillende vormen (rond, ovaal, vierkant of hart vormig) en maten. Ook op het gebied van kleur zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen de porseleinen foto’s in zwart/wit, sepia of kleur uitgevoerd worden. Verder zijn er bronzen en aluminium lijstje beschikbaar om de porseleinen foto’s in te plaatsen. Hierdoor is voor elk monument wel een passende foto te leveren. Doordat de keramisch toner bij een temperatuur van 900 graden in de glazuurlaag wordt versmolten, zitten de kleurpigmenten gevangen en kunnen deze onmogelijk vervagen. Tevens is door dit proces de foto vorstbestendig geworden. Deze duurzame techniek voor de vervaardiging van een porseleinen foto wordt al decennia met succes toegepast. We garanderen dan ook kleurvastheid voor ten minste 25 jaar.

Foto op glas

Er zijn verschillende technieken om foto’s / afbeeldingen aan te brengen op glas. Een van de mogelijkheden is een gravure. Bij deze techniek wordt de foto door middel van een laserstraal op de glasplaat geëtst. Daar waar de laserstraal de glasplaat raakt wordt deze dof. Door het contrast tussen het heldere en doffe glas ontstaat er een beeld. Een ander mogelijkheid om een foto aan te brengen op glas is de zeefdruk methode. Bij deze techniek worden er zwarte emaille puntjes aangebracht op het glas. Vervolgens worden deze puntjes in het glas ingebakken. Alhoewel de techniek van zeefdruk totaal anders is dan een gravure, zorgt ook hier het verschil in contrast (de donkere puntjes en het lichte glas) voor het beeld. Daarnaast is het mogelijk om een foto op glas aan te brengen middels een full color print. Bij deze methode wordt er eerst een UV laag aangebracht op het glas. Vervolgens wordt de daadwerkelijke print / afdruk aangebracht. Daarover worden nog twee lagen aangebracht; een thermo laag en een witte bescherm laag.

Laat u vrijblijvend informeren


Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot de inrichting van graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument in te richten.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?