logo Boot Natuursteen
Foto's

Foto's

Diverse technieken

Een foto van uw dierbare of een foto van een prachtige plek vol met goede herinneringen geeft een grafmonument karakter, maakt het herkenbaar en nog persoonlijker. Het toevoegen van een foto aan een grafmonument kan door middel van diverse technieken. De meest toegepaste technieken zijn een foto gebakken op porselein en een foto op glas. Elke techniek heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen. Uiteraard zijn wij graag bereid om de verschillende eigenschappen van deze technieken met te bespreken zodat u afgewogen besluit kunt nemen. Zowel foto’s op porselein als foto’s op glas zijn in onze showroom te bezichtigen.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Foto op porselein

Een foto op porselein is leverbaar in verschillende vormen (rond, ovaal, vierkant of hart vormig) en maten. Ook op het gebied van kleur zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen de porseleinen foto’s in zwart/wit, sepia of kleur uitgevoerd worden. Verder zijn er bronzen en aluminium lijstje beschikbaar om de porseleinen foto’s in te plaatsen. Hierdoor is voor elk monument wel een passende foto te leveren. Doordat de keramisch toner bij een temperatuur van 900 graden in de glazuurlaag wordt versmolten, zitten de kleurpigmenten gevangen en kunnen deze onmogelijk vervagen. Tevens is door dit proces de foto vorstbestendig geworden. Deze duurzame techniek voor de vervaardiging van een porseleinen foto wordt al decennia met succes toegepast. We garanderen dan ook kleurvastheid voor ten minste 25 jaar.

Foto op glas

Er zijn verschillende technieken om foto’s / afbeeldingen aan te brengen op glas. Een van de mogelijkheden is een gravure. Bij deze techniek wordt de foto door middel van een laserstraal op de glasplaat geëtst. Daar waar de laserstraal de glasplaat raakt wordt deze dof. Door het contrast tussen het heldere en doffe glas ontstaat er een beeld. Een ander mogelijkheid om een foto aan te brengen op glas is de zeefdruk methode. Bij deze techniek worden er zwarte emaille puntjes aangebracht op het glas. Vervolgens worden deze puntjes in het glas ingebakken. Alhoewel de techniek van zeefdruk totaal anders is dan een gravure, zorgt ook hier het verschil in contrast (de donkere puntjes en het lichte glas) voor het beeld. Daarnaast is het mogelijk om een foto op glas aan te brengen middels een full color print. Bij deze methode wordt er eerst een UV laag aangebracht op het glas. Vervolgens wordt de daadwerkelijke print / afdruk aangebracht. Daarover worden nog twee lagen aangebracht; een thermo laag en een witte bescherm laag.

Laat u vrijblijvend informeren


Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot de inrichting van graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument in te richten.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?