logo Boot Natuursteen

Glazen grafmonumenten

Grafmonumenten met glas

Doordat glas een transparant en licht materiaal is kan er met een glazen grafmonument op een unieke wijze een emotie overgebracht worden. Door glas te gebruiken creëert u een tijdloos monument. De vormen van het monument kunnen strak zijn of juist wat speelser gemaakt worden door het toepassen van gebogen glas. Met een glazen grafmonument (glazen grafsteen) heeft u een duurzaam materiaal voor het vervaardigen van een licht en persoonlijk monument. U bent van harte welkom om uw wensen en ideeën vrijblijvend met één van onze collega’s te bespreken.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Teksten en gravures aanbrengen op glas

Teksten worden middels emailleren aangebracht op het glas. Met emailleren wordt gekleurd glas versmolten / gebakken op het glazen grafmonument. Door deze techniek blijven teksten op glazen grafstenen altijd goed leesbaar en zullen niet verweren. Een andere mogelijkheid om tekst aan te brengen op glas is door middel van zandstralen / gridstralen. Het bestraalde deel van het glas krijgt hierdoor een matte uitstraling. Door de ruimte om de tekst te zandstralen en de tekst helder te laten ontstaat een negatieve afdruk. Ook het zandstralen is een duurzame methode. Beide methodes zorgen ieder voor een eigen uitstraling en sfeer. De technieken emailleren en zandstralen  kunnen ook toegepast worden voor het aanbrengen van decoraties en afbeeldingen.

Glas combineren met andere materialen

Door glas met natuursteen, RVS en andere materialen te combineren ontstaan oneindig veel mogelijkheden voor een eigentijds monument. Doordat deze materialen goed samen gaan vormt het een fraai geheel. Glas kan in grotere vorm als basis fungeren van het grafmonument. Daarnaast kan het in een kleinere vorm worden toegepast om een bepaalde sfeer te creëren. Doordat wij samenwerken met een gerenommeerd glasatelier kunnen wij u verzekeren van de beste technieken en de mooiste kwaliteiten die er zijn om glazen gedenktekens te vervaardigen.

Glas

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot glazen grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen met glas te ontwerpen die aansluit bij uw wensen en recht doet aan de overledene.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur gedenktekens. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van het monument vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?