logo Boot Natuursteen

Glas

Grafmonumenten met glas

Doordat glas een transparant en licht materiaal is kan er met een glazen grafmonument op een unieke wijze een emotie overgebracht worden. Door glas te gebruiken creëert u een tijdloos monument. De vormen van het monument kunnen strak zijn of juist wat speelser gemaakt worden door het toepassen van gebogen glas. Met een glazen grafmonument (glazen grafsteen) heeft u een duurzaam materiaal voor het vervaardigen van een licht en persoonlijk monument. U bent van harte welkom om uw wensen en ideeën vrijblijvend met één van onze collega’s te bespreken.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Teksten en gravures aanbrengen op glas

Teksten worden middels emailleren aangebracht op het glas. Met emailleren wordt gekleurd glas versmolten / gebakken op het glazen grafmonument. Door deze techniek blijven teksten op glazen grafstenen altijd goed leesbaar en zullen niet verweren. Een andere mogelijkheid om tekst aan te brengen op glas is door middel van zandstralen / gridstralen. Het bestraalde deel van het glas krijgt hierdoor een matte uitstraling. Door de ruimte om de tekst te zandstralen en de tekst helder te laten ontstaat een negatieve afdruk. Ook het zandstralen is een duurzame methode. Beide methodes zorgen ieder voor een eigen uitstraling en sfeer. De technieken emailleren en zandstralen  kunnen ook toegepast worden voor het aanbrengen van decoraties en afbeeldingen.

Glas combineren met andere materialen

Door glas met natuursteen, RVS en andere materialen te combineren ontstaan oneindig veel mogelijkheden voor een eigentijds monument. Doordat deze materialen goed samen gaan vormt het een fraai geheel. Glas kan in grotere vorm als basis fungeren van het grafmonument. Daarnaast kan het in een kleinere vorm worden toegepast om een bepaalde sfeer te creëren. Doordat wij samenwerken met een gerenommeerd glasatelier kunnen wij u verzekeren van de beste technieken en de mooiste kwaliteiten die er zijn om glazen gedenktekens te vervaardigen.

Glas

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot glazen grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen met glas te ontwerpen die aansluit bij uw wensen en recht doet aan de overledene.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

D. J.

"Beste heer Sprengers, we hebben de steen gezien en zijn heel tevreden. Dank u wel voor uw goede zorgen. Met vriendelijke groet D. J."

R. K.

"Hello Ilona, good friends of mine added some plants to the gravesite this past weekend. The updated monument looks great. Our family is very pleased with the work that was done. I will pass along the images to others in our family that will appreciate them. Since all of the family live outside..."

M. P.

"Beste Den, ik had je belletje gemist, maar heb terug gebeld en kreeg een vrouwelijke collega aan de lijn. Wat een mooi resultaat! Onwijs blij mee! Voelt goed dat het vandaag toch zo goed als af is gekomen! Vandaag 63 jaar geleden kozen mn ouders voor elkaar. Vandaag toch een symbolisch moment weer s..."

Hulp nodig?