logo Boot Natuursteen
Belettering (inscriptie)

Belettering

Inscriptie

De inscriptie is een belangrijk onderdeel van het monument en maakt ieder monument uniek en persoonlijk. U bepaalt zelf welke tekst er op het grafmonument komt te staan. De inscriptie kan onder andere uit een of meerdere van de volgende onderdelen bestaan; een persoonlijke tekst, een spreuk, een citaat uit de Bijbel, Tenach,  Koran of ander heilig schrift, de naam van de overledene, de geboorte datum van de overledene en de overlijdensdatum van de overledene. Inscripties kunnen worden aangebracht in vrijwel alle materialen zoals natuursteen, glas, staal en hout. Met uw input en onze ervaring komen we altijd tot een fraai resultaat.

Vervolginscriptie

Naast het aanbrengen van inscripties op nieuwe monumenten zijn wij u ook graag van dienst bij het aanbrengen van een vervolginscriptie op een reeds bestaand monument. Ook als het monument niet door ons is gemaakt, helpen wij u graag met de gewenste vervolginscriptie. Omdat wij alle technieken beheersen en wij over alle lettertypes kunnen beschikken, kunnen wij ervoor zorgen dat de vervolginscriptie feilloos aansluit bij de bestaande inscriptie.  U kunt zich vrijblijvend laten informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s.

Aanbrengen van een (vervolg)inscriptie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een inscriptie te plaatsen. Tegenwoordig wordt een tekst meestal aangebracht door middel van gritstralen. We hebben daarvoor een zeer uitgebreid assortiment lettertypes. Ook is het mogelijk om opliggende letters op een monument te bevestigen. We kunnen deze letters in vele uitvoeringen verzorgen en zijn onder andere leverbaar in brons, aluminium en roestvrij staal. Het met de hand hakken of graveren van een tekst behoord ook tot de mogelijkheden. Dit wordt nog veelvuldig gedaan om op een ouder bestaand monument in dezelfde stijl een inscriptie bij te zetten.

Afnemen monument i.v.m. vervolginscriptie

Voor het aanbrengen van een vervolginscriptie wordt in veruit de meeste gevallen de letterplaat of het gehele monument afgenomen van het graf om in onze werkplaats te voorzien van de vervolginscriptie. Slechts in een uitzonderlijk geval is het mogelijk om de vervolginscriptie op de begraafplaats aan te brengen. Pas nadat u ons ontwerp heeft goedgekeurd zullen wij overgaan tot het aanbrengen van de inscriptie. Eventueel ingekleurde bestaande tekst wordt samen met de nieuwe inscriptie geschilderd om een egale uitstraling te krijgen. Afhankelijk van de staat van het monument en uw wensen wordt deze schoon gemaakt danwel gerestaureerd.  Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond wordt het monument terug geplaatst op de begraafplaats en informeren wij u hierover.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

D. J.

"Beste heer Sprengers, we hebben de steen gezien en zijn heel tevreden. Dank u wel voor uw goede zorgen. Met vriendelijke groet D. J."

R. K.

"Hello Ilona, good friends of mine added some plants to the gravesite this past weekend. The updated monument looks great. Our family is very pleased with the work that was done. I will pass along the images to others in our family that will appreciate them. Since all of the family live outside..."

M. P.

"Beste Den, ik had je belletje gemist, maar heb terug gebeld en kreeg een vrouwelijke collega aan de lijn. Wat een mooi resultaat! Onwijs blij mee! Voelt goed dat het vandaag toch zo goed als af is gekomen! Vandaag 63 jaar geleden kozen mn ouders voor elkaar. Vandaag toch een symbolisch moment weer s..."

Hulp nodig?