logo Boot Natuursteen
Belettering (inscriptie)

Belettering

Inscriptie

De inscriptie is een belangrijk onderdeel van het monument en maakt ieder monument uniek en persoonlijk. U bepaalt zelf welke tekst er op het grafmonument komt te staan. De inscriptie kan onder andere uit een of meerdere van de volgende onderdelen bestaan; een persoonlijke tekst, een spreuk, een citaat uit de Bijbel, Tenach,  Koran of ander heilig schrift, de naam van de overledene, de geboorte datum van de overledene en de overlijdensdatum van de overledene. Inscripties kunnen worden aangebracht in vrijwel alle materialen zoals natuursteen, glas, staal en hout. Met uw input en onze ervaring komen we altijd tot een fraai resultaat.

Vervolginscriptie

Naast het aanbrengen van inscripties op nieuwe monumenten zijn wij u ook graag van dienst bij het aanbrengen van een vervolginscriptie op een reeds bestaand monument. Ook als het monument niet door ons is gemaakt, helpen wij u graag met de gewenste vervolginscriptie. Omdat wij alle technieken beheersen en wij over alle lettertypes kunnen beschikken, kunnen wij ervoor zorgen dat de vervolginscriptie feilloos aansluit bij de bestaande inscriptie.  U kunt zich vrijblijvend laten informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s.

Aanbrengen van een (vervolg)inscriptie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een inscriptie te plaatsen. Tegenwoordig wordt een tekst meestal aangebracht door middel van gritstralen. We hebben daarvoor een zeer uitgebreid assortiment lettertypes. Ook is het mogelijk om opliggende letters op een monument te bevestigen. We kunnen deze letters in vele uitvoeringen verzorgen en zijn onder andere leverbaar in brons, aluminium en roestvrij staal. Het met de hand hakken of graveren van een tekst behoord ook tot de mogelijkheden. Dit wordt nog veelvuldig gedaan om op een ouder bestaand monument in dezelfde stijl een inscriptie bij te zetten.

Afnemen monument i.v.m. vervolginscriptie

Voor het aanbrengen van een vervolginscriptie wordt in veruit de meeste gevallen de letterplaat of het gehele monument afgenomen van het graf om in onze werkplaats te voorzien van de vervolginscriptie. Slechts in een uitzonderlijk geval is het mogelijk om de vervolginscriptie op de begraafplaats aan te brengen. Pas nadat u ons ontwerp heeft goedgekeurd zullen wij overgaan tot het aanbrengen van de inscriptie. Eventueel ingekleurde bestaande tekst wordt samen met de nieuwe inscriptie geschilderd om een egale uitstraling te krijgen. Afhankelijk van de staat van het monument en uw wensen wordt deze schoon gemaakt danwel gerestaureerd.  Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond wordt het monument terug geplaatst op de begraafplaats en informeren wij u hierover.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?