logo Boot Natuursteen

Laat u inspireren door onze collectie

Grafmonumenten in alle soorten

Bij Boot Natuursteen maken en plaatsen wij al ruim 100 jaar grafstenen (wij spreken ook wel over grafmonumenten of gedenktekens). Hier vindt u een selectie van de grafmonumenten die wij kunnen leveren. Een grafmonument is in onze ogen zeer bijzonder en persoonlijk. Wij helpen u dan ook graag om uw wensen te vertalen naar een uniek ontwerp.

Familiegraven

Een particulier graf wordt meestal als “familiegraf” aangeduid. Doordat wij in de eigen werkplaats monumenten vervaardigen kunnen wij voor ieder familiegraf een zeer persoonlijk grafmonument verzorgen. Samen met u ontwerpen wij het monument voor op het familiegraf.

Algemene graven

Een algemeen graf is te herkennen aan de meerdere kleine monumenten die het graf bedekken. In een algemeen graf worden meerdere personen begraven die over het algemeen geen familie van elkaar zijn. Een grafsteen in boekvorm, hartvormige en rechthoekige modellen zijn veel gebruikte vormen voor op een algemeen graf.

Urnengraven

Het kiezen van een urn is heel persoonlijk. In onze collectie vindt u daarom urnen in allerlei soorten, maten, modellen en stijlen. Urnen van glas, keramiek, natuursteen, hout en diverse soorten metalen zijn bij ons ruimschoots beschikbaar. Mini urnen en sierraden als asbestemming geven de mogelijkheid om na het verstrooien nog wat as te bewaren, of als meerdere familieleden graag as willen hebben.

Kindergraven

De moeilijkste dingen in het leven moeten zorgvuldig en onder goede begeleiding gebeuren. Wij nemen de tijd om met u in gesprek te gaan. Door goed naar u te luisteren en onze ervaring te combineren met uw wensen, komen wij tot een eerste idee. Door middel van een tekening of schets kunnen wij dit idee visualiseren. Sluit deze schets goed aan bij uw ideeën en wensen, dan kunnen wij deze verder voor u gaan uitwerken.

Columbarium (urnenmuur)

Als nabestaanden de voorkeur geven aan een identificeerbare laatste rustplaats, kan de as worden bijgezet in een columbarium (urnenmuur). Speciaal daartoe bestemde muren of muurachtige bouwsels nabij crematoria en op begraafplaatsen bevatten tal van nissen, waarvan elk een urn kan bevatten. Voor de meeste urnenmuren is het mogelijk dat wij een gedenksteen verzorgen.
Hulp nodig?