logo Boot Natuursteen

Familiegraf

Wat is een familiegraf

Een particulier graf wordt meestal als “familiegraf” aangeduid.  Het grote verschil met een algemeen graf is dat bij een algemeen graf de beheerder van de begraafplaats (gemeente / kerk) bepaalt wie daarin wordt begraven en bij een particulier graf de rechthebbende (de familie) bepaalt wie daarin wordt begraven. Over het algemeen kan dan ook gesteld worden dat personen begraven in een particulier graf familieleden van elkaar zijn. Vandaar dat er gesproken wordt over een familiegraf. Daarnaast heeft u bij een familiegraf meestal meer ruimte en vrijheid om een grafmonument / grafsteen te plaatsen. Familiegraven worden meestal voor een langere periode uitgegeven. Dit kan een periode van 10 of 20 jaar zijn. Ook zijn er familiegraven met eeuwig durend recht. Dit komt echter weinig voor.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Altijd een passend monument

Doordat wij in de eigen werkplaats grafstenen / grafmonumenten vervaardigen kunnen wij voor ieder familiegraf een zeer persoonlijk monument verzorgen. Samen met u ontwerpen wij het monument  voor op het familiegraf. De kleur, de vorm en het materiaal van het monument gebruiken wij om uw wensen en ideeën te vertalen naar een uniek ontwerp. Daarnaast importeren wij vanuit diverse landen monumenten. Hierdoor kunnen wij altijd een passend grafmonument / grafsteen aanbieden in alle prijsklassen en, indien gewenst, zeer snel leveren. Wij werken alleen met de beste materialen, ongeacht of we het monument zelf maken of het monument rechtstreeks importeren.

Familiegraf

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot familiegraven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het familiegraf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend monument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?