logo Boot Natuursteen

Familiegraf

Wat is een familiegraf

Een particulier graf wordt meestal als “familiegraf” aangeduid.  Het grote verschil met een algemeen graf is dat bij een algemeen graf de beheerder van de begraafplaats (gemeente / kerk) bepaalt wie daarin wordt begraven en bij een particulier graf de rechthebbende (de familie) bepaalt wie daarin wordt begraven. Over het algemeen kan dan ook gesteld worden dat personen begraven in een particulier graf familieleden van elkaar zijn. Vandaar dat er gesproken wordt over een familiegraf. Daarnaast heeft u bij een familiegraf meestal meer ruimte en vrijheid om een grafmonument / grafsteen te plaatsen. Familiegraven worden meestal voor een langere periode uitgegeven. Dit kan een periode van 10 of 20 jaar zijn. Ook zijn er familiegraven met eeuwig durend recht. Dit komt echter weinig voor.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Altijd een passend monument

Doordat wij in de eigen werkplaats grafstenen / grafmonumenten vervaardigen kunnen wij voor ieder familiegraf een zeer persoonlijk monument verzorgen. Samen met u ontwerpen wij het monument  voor op het familiegraf. De kleur, de vorm en het materiaal van het monument gebruiken wij om uw wensen en ideeën te vertalen naar een uniek ontwerp. Daarnaast importeren wij vanuit diverse landen monumenten. Hierdoor kunnen wij altijd een passend grafmonument / grafsteen aanbieden in alle prijsklassen en, indien gewenst, zeer snel leveren. Wij werken alleen met de beste materialen, ongeacht of we het monument zelf maken of het monument rechtstreeks importeren.

Familiegraf

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot familiegraven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het familiegraf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?