logo Boot Natuursteen

RVS

Grafmonument met RVS

Met duurzame materialen zoals RVS (RoestVast Staal) heeft u een fris en licht alternatief voor het vervaardigen van een persoonlijk grafmonument. Er zijn verschillende kwaliteiten RVS verkrijgbaar, hoe hoger het percentage dure legeringsmaterialen zoals Chroom, des te beter bestand het materiaal is tegen roest. Boot Natuursteen gebruikt alleen de beste legering RVS (RVS 316/AISI 316) en is hierdoor uitermate geschikt om te gebruiken bij een grafmonument. Doordat RVS 316 een onderhoudsvrij materiaal is (af en toe afnemen met een doekje is voldoende) blijft het mooi en heeft u er geen omkijken naar. Door RVS met natuursteen, glas en andere materialen te combineren ontstaan oneindig veel mogelijkheden voor een zeer persoonlijk en eigentijds monument.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Teksten, gravures en decoraties

Op RVS kunnen teksten zowel gegraveerd als uitgesneden worden. Het graveren van teksten gebeurt door middel van laser techniek. Dezelfde techniek wordt gebruikt voor het aanbrengen van tekeningen (gravures) op RVS. Voor het uitsnijden van teksten wordt een waterjet gebruikt. Onder zeer hoge druk wordt middels een waterstraal de tekst nauwkeurig uit het RVS gesneden. Ook deze techniek kan gebruikt worden voor het uitsnijden van gravures (tekeningen).  Grafmonumenten met RVS decoraties kunnen geheel naar eigen wens worden uitgevoerd. Heeft u zelf al een idee, dan werken wij dit graag samen met u uit. Door RVS te combineren met ruwe stenen / zwerfkeien ontstaan haast kunstzinnige objecten met een eigen dynamiek. Met name de kleur en glans van de RVS decoraties geven de grafsteen een eigentijdse en heldere uitstraling.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot RVS grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen met RVS te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?