logo Boot Natuursteen
Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

Iedere begraafplaats zijn eigen regels

Om een gedenkteken te mogen plaatsen op de begraafplaats is in sommige gevallen een vergunning noodzakelijk. Elke begraafplaats hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij de ene begraafplaats moeten we veel gegevens aanleveren, tot technische tekeningen aan toe. En bij andere begraafplaatsen volstaat een melding dat wij een gedenkteken gaan maken volgens de daar geldende richtlijnen.

Boot Natuursteen verzorgt de aanvraag

Wij zijn bekend met de regels op de begraafplaatsen bij ons in de regio en kennen vaak de beheerders ook persoonlijk. Hierdoor kunnen wij u voorzien van de juiste adviezen omtrent de maatvoering en de toegestane materialen. Uiteraard kunnen wij ook voor begraafplaatsen buiten onze regio de regels voor u opvragen. Nadat we uw wensen hebben besproken en het grafmonument voor u mogen gaan maken, zullen wij ook de vergunning aanvraag voor u afhandelen. Soms moet hiervoor een formulier ingevuld en getekend worden door de rechthebbende van het graf. Wij hebben deze formulieren voor u klaar liggen en zullen deze samen met u invullen. Later zullen wij de aanvraag aanvullen met tekeningen en versturen naar de beheerder.

Transparante afhandeling

Na beoordeling van de aanvraag door de beheerder van de begraafplaats ontvangen wij de vergunning. In veel gevallen ontvangen we ook gelijk een rekening. Deze rekening heeft betrekking op de vergunningaanvraag (legeskosten) en zullen wij namens u voldoen. Later zullen wij deze kosten weer aan u doorberekenen. Enkele begraafplaatsen sturen de rekening rechtstreeks naar de familie. Iedere begraafplaats hanteert zijn eigen tarieven. En sommige begraafplaatsen brengen helemaal geen legeskosten in rekening. De eventuele kosten kunnen wij u op voorhand al aangeven. Daarnaast kunt u de legeskosten vaak terug vinden op de website van de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?