logo Boot Natuursteen
Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

Iedere begraafplaats zijn eigen regels

Om een gedenkteken te mogen plaatsen op de begraafplaats is in sommige gevallen een vergunning noodzakelijk. Elke begraafplaats hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij de ene begraafplaats moeten we veel gegevens aanleveren, tot technische tekeningen aan toe. En bij andere begraafplaatsen volstaat een melding dat wij een gedenkteken gaan maken volgens de daar geldende richtlijnen.

Boot Natuursteen verzorgt de aanvraag

Wij zijn bekend met de regels op de begraafplaatsen bij ons in de regio en kennen vaak de beheerders ook persoonlijk. Hierdoor kunnen wij u voorzien van de juiste adviezen omtrent de maatvoering en de toegestane materialen. Uiteraard kunnen wij ook voor begraafplaatsen buiten onze regio de regels voor u opvragen. Nadat we uw wensen hebben besproken en het grafmonument voor u mogen gaan maken, zullen wij ook de vergunning aanvraag voor u afhandelen. Soms moet hiervoor een formulier ingevuld en getekend worden door de rechthebbende van het graf. Wij hebben deze formulieren voor u klaar liggen en zullen deze samen met u invullen. Later zullen wij de aanvraag aanvullen met tekeningen en versturen naar de beheerder.

Transparante afhandeling

Na beoordeling van de aanvraag door de beheerder van de begraafplaats ontvangen wij de vergunning. In veel gevallen ontvangen we ook gelijk een rekening. Deze rekening heeft betrekking op de vergunningaanvraag (legeskosten) en zullen wij namens u voldoen. Later zullen wij deze kosten weer aan u doorberekenen. Enkele begraafplaatsen sturen de rekening rechtstreeks naar de familie. Iedere begraafplaats hanteert zijn eigen tarieven. En sommige begraafplaatsen brengen helemaal geen legeskosten in rekening. De eventuele kosten kunnen wij u op voorhand al aangeven. Daarnaast kunt u de legeskosten vaak terug vinden op de website van de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?