logo Boot Natuursteen
Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

Iedere begraafplaats zijn eigen regels

Om een gedenkteken te mogen plaatsen op de begraafplaats is in sommige gevallen een vergunning noodzakelijk. Elke begraafplaats hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij de ene begraafplaats moeten we veel gegevens aanleveren, tot technische tekeningen aan toe. En bij andere begraafplaatsen volstaat een melding dat wij een gedenkteken gaan maken volgens de daar geldende richtlijnen.

Boot Natuursteen verzorgt de aanvraag

Wij zijn bekend met de regels op de begraafplaatsen bij ons in de regio en kennen vaak de beheerders ook persoonlijk. Hierdoor kunnen wij u voorzien van de juiste adviezen omtrent de maatvoering en de toegestane materialen. Uiteraard kunnen wij ook voor begraafplaatsen buiten onze regio de regels voor u opvragen. Nadat we uw wensen hebben besproken en het grafmonument voor u mogen gaan maken, zullen wij ook de vergunning aanvraag voor u afhandelen. Soms moet hiervoor een formulier ingevuld en getekend worden door de rechthebbende van het graf. Wij hebben deze formulieren voor u klaar liggen en zullen deze samen met u invullen. Later zullen wij de aanvraag aanvullen met tekeningen en versturen naar de beheerder.

Transparante afhandeling

Na beoordeling van de aanvraag door de beheerder van de begraafplaats ontvangen wij de vergunning. In veel gevallen ontvangen we ook gelijk een rekening. Deze rekening heeft betrekking op de vergunningaanvraag (legeskosten) en zullen wij namens u voldoen. Later zullen wij deze kosten weer aan u doorberekenen. Enkele begraafplaatsen sturen de rekening rechtstreeks naar de familie. Iedere begraafplaats hanteert zijn eigen tarieven. En sommige begraafplaatsen brengen helemaal geen legeskosten in rekening. De eventuele kosten kunnen wij u op voorhand al aangeven. Daarnaast kunt u de legeskosten vaak terug vinden op de website van de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?