logo Boot Natuursteen
Monument vervaardigen

Monument vervaardigen

Een waardevol gedenkteken

Na uw definitieve goedkeuring op de tekening gaan we het grafmonument voor u vervaardigen. Een grafmonument is ons inziens een zeer waardevol gedenkteken. Het is dan ook van belang om kwalitatief hoogwaardige materialen en duurzame grondstoffen te gebruiken. Veel monumenten worden vervaardigd van natuursteen. Maar tegenwoordig worden andere materialen zoals cortenstaal, glas, hout, RVS en brons ook regelmatig toegepast. In onze ruim 100 jarige bestaansgeschiedenis hebben wij een breed netwerk van hoogwaardige leveranciers opgebouwd. Deze leveranciers hebben zich in de loop der jaren bewezen met de door hun geleverde kwaliteit en service. Doordat we zelf inkopen kunnen we de kwaliteit nauwlettend in de gaten houden.

Productie van het monument

Binnen ons ambachtelijke bedrijf werken onze gepassioneerde medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van allerhanden natuursteen producten. Zij beheersen de ambachtelijke steenhouwers technieken zoals hakken, frijnen, boucharderen en handmatig schuren / polijsten. De vakmanschap van onze medewerkers vindt u terug in de kwaliteit en afwerking van onze producten. Daarnaast kunnen wij de monumenten laten vervaardigen in het land van herkomst. Dit laten we alleen uitvoeren in de eigen fabrieken van een van onze leveranciers. Dit resulteert over het algemeen in een aanzienlijke kosten reductie. De kwaliteit kunnen wij garanderen door de ervaring en goede band met onze vaste leveranciers, duidelijke kwaliteitseisen en kwaliteitscontroles bij deze leverancier.

Samenstellen van het monument

Zodra alle losse onderdelen klaar zijn wordt het grafmonument samengesteld. Indien gewenst kunt u bij ons ons langs komen in de werkplaats. Hier kunnen we samen de laatste details door nemen en bijvoorbeeld bepalen hoe de bronzen letters gepositioneerd moeten worden of waar precies het vogeltje moet komen te staan. Het samenstellen van het grafmonument vindt plaats op een gewapende betonfundering. Deze gewapende betonfundering zorgt er voor dat de verschillende onderdelen van het monument ten opzichte van elkaar niet kunnen verzakken. Als de assemblage is afgerond vindt een laatste kwaliteitscontrole plaats en wordt het grafmonument klaar gezet voor transport naar de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?