logo Boot Natuursteen
Monument vervaardigen

Monument vervaardigen

Een waardevol gedenkteken

Na uw definitieve goedkeuring op de tekening gaan we het grafmonument voor u vervaardigen. Een grafmonument is ons inziens een zeer waardevol gedenkteken. Het is dan ook van belang om kwalitatief hoogwaardige materialen en duurzame grondstoffen te gebruiken. Veel monumenten worden vervaardigd van natuursteen. Maar tegenwoordig worden andere materialen zoals cortenstaal, glas, hout, RVS en brons ook regelmatig toegepast. In onze ruim 100 jarige bestaansgeschiedenis hebben wij een breed netwerk van hoogwaardige leveranciers opgebouwd. Deze leveranciers hebben zich in de loop der jaren bewezen met de door hun geleverde kwaliteit en service. Doordat we zelf inkopen kunnen we de kwaliteit nauwlettend in de gaten houden.

Productie van het monument

Binnen ons ambachtelijke bedrijf werken onze gepassioneerde medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van allerhanden natuursteen producten. Zij beheersen de ambachtelijke steenhouwers technieken zoals hakken, frijnen, boucharderen en handmatig schuren / polijsten. De vakmanschap van onze medewerkers vindt u terug in de kwaliteit en afwerking van onze producten. Daarnaast kunnen wij de monumenten laten vervaardigen in het land van herkomst. Dit laten we alleen uitvoeren in de eigen fabrieken van een van onze leveranciers. Dit resulteert over het algemeen in een aanzienlijke kosten reductie. De kwaliteit kunnen wij garanderen door de ervaring en goede band met onze vaste leveranciers, duidelijke kwaliteitseisen en kwaliteitscontroles bij deze leverancier.

Samenstellen van het monument

Zodra alle losse onderdelen klaar zijn wordt het grafmonument samengesteld. Indien gewenst kunt u bij ons ons langs komen in de werkplaats. Hier kunnen we samen de laatste details door nemen en bijvoorbeeld bepalen hoe de bronzen letters gepositioneerd moeten worden of waar precies het vogeltje moet komen te staan. Het samenstellen van het grafmonument vindt plaats op een gewapende betonfundering. Deze gewapende betonfundering zorgt er voor dat de verschillende onderdelen van het monument ten opzichte van elkaar niet kunnen verzakken. Als de assemblage is afgerond vindt een laatste kwaliteitscontrole plaats en wordt het grafmonument klaar gezet voor transport naar de begraafplaats.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafsteen te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

D. J.

"Beste heer Sprengers, we hebben de steen gezien en zijn heel tevreden. Dank u wel voor uw goede zorgen. Met vriendelijke groet D. J."

R. K.

"Hello Ilona, good friends of mine added some plants to the gravesite this past weekend. The updated monument looks great. Our family is very pleased with the work that was done. I will pass along the images to others in our family that will appreciate them. Since all of the family live outside..."

M. P.

"Beste Den, ik had je belletje gemist, maar heb terug gebeld en kreeg een vrouwelijke collega aan de lijn. Wat een mooi resultaat! Onwijs blij mee! Voelt goed dat het vandaag toch zo goed als af is gekomen! Vandaag 63 jaar geleden kozen mn ouders voor elkaar. Vandaag toch een symbolisch moment weer s..."

Hulp nodig?