logo Boot Natuursteen
Symbolen

Symbolen

Een symbool als ornament op het graf

Door de eeuwen heen worden symbolen al toegepast als ornamenten op grafmonumenten. Met een symbool brengt men een bepaalde gedachte, gevoel of emotie tot uitdrukking. Een symbool kan op dezelfde manier aangebracht worden als de tekst op de grafsteen. Hierdoor vormen de tekst en de symbolen één geheel. Een symbool kan echter ook uit een ander materiaal vervaardigd worden waardoor het nadrukkelijker naar voren komt. Door het aanbrengen van een grafsymbool kunt u het grafmonument een nog persoonlijker karakter geven.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Met een symbool iets vertellen

De symbolen die op graven worden aangebracht kunnen diverse betekenissen hebben en vertellen over het algemeen iets over de overledene. Van oudsher hebben de symbolen vooral een religieuze betekenis. Tegenwoordig zien we naast de religieuze symbolen steeds vaker symbolen die gaan over het beroep, een hobby of de maatschappelijke rol van de overledene. Daarnaast worden er ook symbolen aangebracht op grafmonumenten die puur een decoratieve functie hebben. De betekenis van deze symbolen zijn veelal zeer persoonlijk van aard en kunnen iets zeggen over de overledene of de band met de overledene.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?