logo Boot Natuursteen
Gravures en lijntekeningen

Gravures en lijntekeningen

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Dit is een alom bekend spreekwoord. Beelden kunnen emoties oproepen zoals blijdschap en ontroering. En dat maakt ze zo krachtig. Het aanbrengen van een gravure geeft een extra dimensie aan het grafmonument. Deze gravures kunnen door middel van verschillende technieken aangebracht worden. Zo kan er gekozen worden voor een lijntekening, een handgravure door een kunstenaar of laser gravure. Aan de hand van voorbeelden in onze showroom kunnen wij u nader informeren over de mogelijkheden. Op de tekening van het grafmonument plaatsen we ook een weergave van de gravure / lijntekening zodat u een goed beeld van de verhoudingen krijgt.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Lijntekening

Bij een lijntekening of contourtekening wordt dezelfde techniek toegepast als bij het aanbrengen van tekst op een monument middels zandstralen. De lijntekening vormt hierdoor één geheel met de gestraalde tekst op het monument en is de meest toegepaste methode om een afbeelding aan te brengen op natuursteen. Door middel van een paar lijnen kunnen we een mooi beeld geven van bijvoorbeeld een eenvoudig kruis of een mooie roos. Wij hebben een grote collectie tekeningen beschikbaar waaruit u kunt kiezen. Maar we kunnen in samenspraak met u ook een unieke lijntekening ontwerpen. Zo kunt u die ene bloem, dat specifieke kruis, het lievelingsdier of het kenmerkende bootje op het monument van uw dierbare aan laten brengen.

Handgravure door een kunstenaar

Bij een handgravure, welke zich kenmerkt door zijn gedetailleerdheid, wordt de afbeelding door middel van een diamantstift gegraveerd op het natuursteen. Dit laten we uitvoeren door een kunstenaar die is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en vele jaren ervaring heeft in het aanbrengen van gravures op grafmonumenten. Wanneer u er voor kiest om een handgravure aan te laten brengen op het grafmonument spreken we samen met u en de kunstenaar af bij ons in het atelier. Hier bepaalt u in samenspraak met de kunstenaar hoe de tekening aangebracht zal worden op het monument. Doordat een kunstenaar deze vervaardigt kunnen bij een handgravure zelfs meerdere beelden samengevoegd worden tot een tekening. Gravuren zult u meestal aantreffen op donker materiaal omdat de gravure het meest tot zijn recht komt op een donkere achtergrond. In onze showroom kunt u diverse handgravures bekijken die zijn gemaakt door de kunstenaar.

Laser gravure

Bij een lasergravure wordt de afbeelding met behulp van een laserstraal aangebracht op het grafmonument. De laserstraal wordt aangestuurd door een computer die er voor zorgt dat de afbeelding zeer fijn weergegeven kan worden. De laserstraal brandt iedere lijn van de tekening op de steen. Met deze techniek wordt elk detail van de afbeelding overgenomen op de steen en ontstaat er een exacte kopie van de afbeelding op de grafsteen.  Het is echter niet mogelijk om dit in elk denkbaar formaat aan te brengen door de beperkingen van de lasermachine. Gravuren zult u meestal aantreffen op donker materiaal omdat de gravure het meest tot zijn recht komt op een donkere achtergrond. Wij informeren u graag over de specifieke eigenschappen van de verschillende technieken zodat u een goede keuze kunt maken.
Laat u vrijblijvend informerenedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot de inrichting van graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument in te richten.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?