logo Boot Natuursteen
Gravures en lijntekeningen

Gravures en lijntekeningen

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Dit is een alom bekend spreekwoord. Beelden kunnen emoties oproepen zoals blijdschap en ontroering. En dat maakt ze zo krachtig. Het aanbrengen van een gravure geeft een extra dimensie aan het grafmonument. Deze gravures kunnen door middel van verschillende technieken aangebracht worden. Zo kan er gekozen worden voor een lijntekening, een handgravure door een kunstenaar of laser gravure. Aan de hand van voorbeelden in onze showroom kunnen wij u nader informeren over de mogelijkheden. Op de tekening van het grafmonument plaatsen we ook een weergave van de gravure / lijntekening zodat u een goed beeld van de verhoudingen krijgt.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Lijntekening

Bij een lijntekening of contourtekening wordt dezelfde techniek toegepast als bij het aanbrengen van tekst op een monument middels zandstralen. De lijntekening vormt hierdoor één geheel met de gestraalde tekst op het monument en is de meest toegepaste methode om een afbeelding aan te brengen op natuursteen. Door middel van een paar lijnen kunnen we een mooi beeld geven van bijvoorbeeld een eenvoudig kruis of een mooie roos. Wij hebben een grote collectie tekeningen beschikbaar waaruit u kunt kiezen. Maar we kunnen in samenspraak met u ook een unieke lijntekening ontwerpen. Zo kunt u die ene bloem, dat specifieke kruis, het lievelingsdier of het kenmerkende bootje op het monument van uw dierbare aan laten brengen.

Handgravure door een kunstenaar

Bij een handgravure, welke zich kenmerkt door zijn gedetailleerdheid, wordt de afbeelding door middel van een diamantstift gegraveerd op het natuursteen. Dit laten we uitvoeren door een kunstenaar die is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en vele jaren ervaring heeft in het aanbrengen van gravures op grafmonumenten. Wanneer u er voor kiest om een handgravure aan te laten brengen op het grafmonument spreken we samen met u en de kunstenaar af bij ons in het atelier. Hier bepaalt u in samenspraak met de kunstenaar hoe de tekening aangebracht zal worden op het monument. Doordat een kunstenaar deze vervaardigt kunnen bij een handgravure zelfs meerdere beelden samengevoegd worden tot een tekening. Gravuren zult u meestal aantreffen op donker materiaal omdat de gravure het meest tot zijn recht komt op een donkere achtergrond. In onze showroom kunt u diverse handgravures bekijken die zijn gemaakt door de kunstenaar.

Laser gravure

Bij een lasergravure wordt de afbeelding met behulp van een laserstraal aangebracht op het grafmonument. De laserstraal wordt aangestuurd door een computer die er voor zorgt dat de afbeelding zeer fijn weergegeven kan worden. De laserstraal brandt iedere lijn van de tekening op de steen. Met deze techniek wordt elk detail van de afbeelding overgenomen op de steen en ontstaat er een exacte kopie van de afbeelding op de grafsteen.  Het is echter niet mogelijk om dit in elk denkbaar formaat aan te brengen door de beperkingen van de lasermachine. Gravuren zult u meestal aantreffen op donker materiaal omdat de gravure het meest tot zijn recht komt op een donkere achtergrond. Wij informeren u graag over de specifieke eigenschappen van de verschillende technieken zodat u een goede keuze kunt maken.
Laat u vrijblijvend informerenedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot de inrichting van graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument in te richten.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?