logo Boot Natuursteen

Columbarium

Columbarium / urnenmuur

Columbariums (urnenmuren) zijn speciale muren of zuilen bij crematoria en op begraafplaatsen die voorzien zijn van tal van nissen. Elk van deze nissen kan een of meerdere urnen bevatten. Voor de meeste columbariums is het mogelijk dat wij een gedenksteen / columbariumsteen voor u verzorgen. Met deze gedenksteen wordt de nis afgesloten na het plaatsen van de urn. Op de gedenksteen kan een inscriptie worden aangebracht. Voor zover de ruimte het toelaat kunnen er extra ornamenten en versieringen worden aangebracht om het geheel te verfraaien. U kunt hierbij denken aan een klein vaasje of lantaarn die aan de muur of de columbariumsteen wordt bevestigd.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Informeer naar de mogelijkheden

De manieren om een urn bij te zetten kan bij iedere columbarium / urnenmuur en op elke begraafplaats weer anders zijn. Zo kan de urn of asbus onder andere achter een columbariumsteen (granieten plaquette) gezet worden. Op deze columbariumsteen kan, net zoals op een grafsteen, een tekst worden aangebracht. Als er een mooie sierurn is dan kan er op sommige begraafplaatsen ook voor worden gekozen om een glasplaat te plaatsen zodat de urn zichtbaar blijft. Over wat er mogelijk is op de begraafplaats van uw keuze informeren wij u graag vrijblijvend in een persoonlijk gesprek.

Laatste Rustplaats

Na de crematie zijn er diverse mogelijkheden voor de bestemming van de as. Zo kunt u de as uitstrooien op land of boven water. Daarnaast bevinden zich in de buurt van crematoria meestal strooivelden voor het verstrooien van de as. In deze gevallen is er feitelijk nauwelijks sprake van een concreet aanwijsbare laatste rustplaats. Door de as bij te zetten in een columbarium / urnenmuur creëren we een identificeerbare laatste rustplaats.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?