logo Boot Natuursteen

Grafzerken en -tombes

Zerk of tombe als grafmonument

Grafzerken en -tombes zijn grafmonumenten die voornamelijk uit een liggend deel bestaan en geplaatst zijn op een schuin aflopende roef. Deze monumenten hebben meestal een grote rechthoekige vorm welke een groot deel of het gehele graf bedekken. Een grafzerk of graftombe kenmerkt zich door een grote mate van onderhoudsvrijheid en wordt meestal uitgevoerd in graniet (natuursteen). Daarnaast worden er bij grafzerken en graftombes steeds vaker andere materialen toegepast zoals glas, cortenstaal, RVS of een combinatie van deze materialen.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Uniek ontwerp

Door het combineren van glas, cortenstaal, RVS en natuursteen ontstaan er legio mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp. Ondanks de eenvoudige vorm kan een zerk of tombe hierdoor een heel persoonlijk ontwerp krijgen waarin strakke of juist speelse lijnen worden verwerkt. Letters kunnen worden aangebracht door zandstralen, maar veelal wordt er gebruik gemaakt van opliggende bronzen, aluminium of RVS letters. In het verleden werden teksten veelal handgehakt. Ook deze techniek beheersen wij en passen we nog regelmatig toe voor een bijschrift op een ouder monument.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafzerken en graftombes. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafzerk of graftombe te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?