logo Boot Natuursteen
Beelden en sculpturen

Beelden en sculpturen

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Dit is een alom bekend spreekwoord en lijkt veel op het Chinese gezegde “Iets honderd keer horen is niet beter dan het eenmaal zien”. Maar wat maakt een beeld zoveel krachtiger dan een woord? Beelden roepen emoties op. Ze kunnen ons verblijden, beangstigen, ontroeren en verbazen. Maar beelden blijven ook langer hangen. Een beeld dat indruk heeft gemaakt kunt u zich decennia later nog voor de geest halen. Het is dan ook niet voor niets dat we met regelmaat een beeld of sculptuur mogen opnemen in grafmonumenten.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Verschillende materialen

Net zoals andere onderdelen van een grafmonument kunnen ook beelden vervaardigd worden uit diverse materialen. Zo kunnen beelden uit brons, RVS, glas of cortenstaal gemaakt worden. Maar ook natuursteen is een veel gebruikt materiaal. Zowel granieten als kalkstenen zijn geschikt voor het vervaardigen van een sculptuur. Ieder materiaal heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling. Samen met u selecteren we het materiaal welke het beste aansluit bij de sfeer van het grafmonument en de juiste emotie mee geeft aan het beeld. Dit doen we onder andere door goed naar u te luisteren en zo gedegen mogelijk te adviseren.

Standaard- of uniek ontwerp

U kunt bij ons uit een groot assortiment beelden kiezen uit diverse onderwerpen. Bij religieuze beelden kunt u denken aan Maria, Jezus aan het kruis of een Engeltje. Naast religieuze beelden zijn er nog legio andere onderwerpen waaruit gekozen kan worden. Hierbij valt te denken aan dieren, planten maar ook beeltenissen van personen zoals de Denker. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een eigen ontwerp. Samen met onze creatieve adviseurs en een van de kunstenaars waar we mee samenwerken, kunnen we tot een uniek ontwerp komen. Creativiteit staat voorop in dit proces. Boot Natuursteen werk samen met zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars. Maar ook als u zelf een kunstenaar op het oog heeft, kunnen wij daar prima mee samenwerken.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?