logo Boot Natuursteen

Dubbelgraf

Monument op een dubbelgraf

Een dubbelgraf heeft het formaat van twee familiegraven naast elkaar. Monumenten die op een dubbel graf worden geplaatst zijn over het algemeen twee keer zo breed als een monument op een familiegraf (enkel graf). Omdat de verhoudingen van een dubbelgraf anders zijn, leveren monumenten op een dubbelgraf een heel ander beeld op. Het is belangrijk om hier bij het ontwerp rekening mee te houden. De verhoudingen en de samenstelling van de materialen zijn belangrijk elementen om tot een fraai ontwerp van het gedenkteken te komen. In een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs kunt u uw wensen en ideeën bespreken. Samen met onze kennis en adviezen komen we altijd tot een mooi ontwerp welke aansluit bij uw wensen en recht doet aan de overledene.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Naast elkaar

In tegenstelling tot een familiegraf (enkel graf), waar de overledene boven elkaar worden begraven, worden bij een dubbel graf de overledenen (ook) naast elkaar begraven. Vaak wordt een dubbelgraf gebruikt door één hele familie. Maar het komt ook voor dat een echtpaar voor een dubbel graf kiest vanwege de nadrukkelijke wens naast elkaar begraven te worden. Een dubbel graf is net als een familiegraf een particulier graf. Bij particuliere graven bepalen de rechthebbende wie er in het graf begraven worden. De rechthebbende is meestal een door de familie aangewezen persoon. De duur van het grafrecht verschilt per begraafplaat. Als deze periode verstreken is kan men het grafrecht over het algemeen weer verlengen voor een bepaalde periode. Ook deze termijn kan verschillen per begraafplaats.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot dubbele graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden van het plaatsen van een dubbelgraf door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafzerk te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur gedenktekens. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van het monument vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?