logo Boot Natuursteen

Dubbelgraf

Monument op een dubbelgraf

Een dubbelgraf heeft het formaat van twee familiegraven naast elkaar. Monumenten die op een dubbel graf worden geplaatst zijn over het algemeen twee keer zo breed als een monument op een familiegraf (enkel graf). Omdat de verhoudingen van een dubbelgraf anders zijn, leveren monumenten op een dubbelgraf een heel ander beeld op. Het is belangrijk om hier bij het ontwerp rekening mee te houden. De verhoudingen en de samenstelling van de materialen zijn belangrijk elementen om tot een fraai ontwerp van het gedenkteken te komen. In een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs kunt u uw wensen en ideeën bespreken. Samen met onze kennis en adviezen komen we altijd tot een mooi ontwerp welke aansluit bij uw wensen en recht doet aan de overledene.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Naast elkaar

In tegenstelling tot een familiegraf (enkel graf), waar de overledene boven elkaar worden begraven, worden bij een dubbel graf de overledenen (ook) naast elkaar begraven. Vaak wordt een dubbelgraf gebruikt door één hele familie. Maar het komt ook voor dat een echtpaar voor een dubbel graf kiest vanwege de nadrukkelijke wens naast elkaar begraven te worden. Een dubbel graf is net als een familiegraf een particulier graf. Bij particuliere graven bepalen de rechthebbende wie er in het graf begraven worden. De rechthebbende is meestal een door de familie aangewezen persoon. De duur van het grafrecht verschilt per begraafplaat. Als deze periode verstreken is kan men het grafrecht over het algemeen weer verlengen voor een bepaalde periode. Ook deze termijn kan verschillen per begraafplaats.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot dubbele graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden van het plaatsen van een dubbelgraf door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafzerk te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Miranda Hensen adviseur

"Het uitzoeken van een grafmonument is niet altijd makkelijk. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, de stijl en materialen. Stap voor stap neem ik alle details van de grafsteen met u door en ontwerpen we samen een mooi en passend grafmonument. Al bijna 20 jaar adviseer ik families over grafmonumenten. Door mijn jarenlange ervaring ben ik er van overtuigd dat ik u naar alle tevredenheid kan helpen. Het geeft mij voldoening om families op deze manier bij te staan. Ik ben zeer precies en zorg er dan ook voor dat alles administratief goed verwerkt wordt. Ook handel ik de vergunningsaanvraag bij de begraafplaats voor u af. Ik ben een echte duizendpoot en zorg dat alles perfect verloopt." – Miranda Hensen, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

D. J.

"Beste heer Sprengers, we hebben de steen gezien en zijn heel tevreden. Dank u wel voor uw goede zorgen. Met vriendelijke groet D. J."

R. K.

"Hello Ilona, good friends of mine added some plants to the gravesite this past weekend. The updated monument looks great. Our family is very pleased with the work that was done. I will pass along the images to others in our family that will appreciate them. Since all of the family live outside..."

M. P.

"Beste Den, ik had je belletje gemist, maar heb terug gebeld en kreeg een vrouwelijke collega aan de lijn. Wat een mooi resultaat! Onwijs blij mee! Voelt goed dat het vandaag toch zo goed als af is gekomen! Vandaag 63 jaar geleden kozen mn ouders voor elkaar. Vandaag toch een symbolisch moment weer s..."

Hulp nodig?