logo Boot Natuursteen

Dubbelgraf

Monument op een dubbelgraf

Een dubbelgraf heeft het formaat van twee familiegraven naast elkaar. Monumenten die op een dubbel graf worden geplaatst zijn over het algemeen twee keer zo breed als een monument op een familiegraf (enkel graf). Omdat de verhoudingen van een dubbelgraf anders zijn, leveren monumenten op een dubbelgraf een heel ander beeld op. Het is belangrijk om hier bij het ontwerp rekening mee te houden. De verhoudingen en de samenstelling van de materialen zijn belangrijk elementen om tot een fraai ontwerp van het gedenkteken te komen. In een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs kunt u uw wensen en ideeën bespreken. Samen met onze kennis en adviezen komen we altijd tot een mooi ontwerp welke aansluit bij uw wensen en recht doet aan de overledene.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Naast elkaar

In tegenstelling tot een familiegraf (enkel graf), waar de overledene boven elkaar worden begraven, worden bij een dubbel graf de overledenen (ook) naast elkaar begraven. Vaak wordt een dubbelgraf gebruikt door één hele familie. Maar het komt ook voor dat een echtpaar voor een dubbel graf kiest vanwege de nadrukkelijke wens naast elkaar begraven te worden. Een dubbel graf is net als een familiegraf een particulier graf. Bij particuliere graven bepalen de rechthebbende wie er in het graf begraven worden. De rechthebbende is meestal een door de familie aangewezen persoon. De duur van het grafrecht verschilt per begraafplaat. Als deze periode verstreken is kan men het grafrecht over het algemeen weer verlengen voor een bepaalde periode. Ook deze termijn kan verschillen per begraafplaats.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot dubbele graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden van het plaatsen van een dubbelgraf door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafzerk te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?