logo Boot Natuursteen

Dubbelgraf

Monument op een dubbelgraf

Een dubbelgraf heeft het formaat van twee familiegraven naast elkaar. Monumenten die op een dubbel graf worden geplaatst zijn over het algemeen twee keer zo breed als een monument op een familiegraf (enkel graf). Omdat de verhoudingen van een dubbelgraf anders zijn, leveren monumenten op een dubbelgraf een heel ander beeld op. Het is belangrijk om hier bij het ontwerp rekening mee te houden. De verhoudingen en de samenstelling van de materialen zijn belangrijk elementen om tot een fraai ontwerp van het gedenkteken te komen. In een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs kunt u uw wensen en ideeën bespreken. Samen met onze kennis en adviezen komen we altijd tot een mooi ontwerp welke aansluit bij uw wensen en recht doet aan de overledene.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Naast elkaar

In tegenstelling tot een familiegraf (enkel graf), waar de overledene boven elkaar worden begraven, worden bij een dubbel graf de overledenen (ook) naast elkaar begraven. Vaak wordt een dubbelgraf gebruikt door één hele familie. Maar het komt ook voor dat een echtpaar voor een dubbel graf kiest vanwege de nadrukkelijke wens naast elkaar begraven te worden. Een dubbel graf is net als een familiegraf een particulier graf. Bij particuliere graven bepalen de rechthebbende wie er in het graf begraven worden. De rechthebbende is meestal een door de familie aangewezen persoon. De duur van het grafrecht verschilt per begraafplaat. Als deze periode verstreken is kan men het grafrecht over het algemeen weer verlengen voor een bepaalde periode. Ook deze termijn kan verschillen per begraafplaats.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot dubbele graven. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden van het plaatsen van een dubbelgraf door een adviseur van Boot Natuursteen of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een grafzerk te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?