logo Boot Natuursteen
Kruizen

Kruizen

Meest toegepaste symbool

Het kruis is waarschijnlijk een van de meest, zo niet het meest toegepaste symbool op een grafmonument. Het is met name bekend als symbool van het christendom, maar staat ook symbool voor andere zaken. Het christelijke kruissymbool gaat terug naar de kruisiging van Jezus Christus. Vanwege het geloof in de verrijzenis van Christus staat het kruis symbool voor eeuwig leven. Wat de vorm betreft herinnert het kruis ook aan de hamer van Thor (god van de donder) uit de Noorse mythologie. En het kruis in de tempel van de Mayastad Palenque in Yucatán stelt een kosmische boom voor. Maar ook in andere culturen is het kruis als symbool terug te vinden.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Samen de juiste uitvoering bepalen

Kruizen zijn in een haast oneindige hoeveelheid vormen en materialen toe te passen. Brons kruizen met verschillende patineringen zijn erg populair. Maar ook kruizen van RVS, glas, teakhout en natuursteen mogen wij met regelmaat toevoegen aan een grafmonument. Ook qua stijl is er keuze genoeg, van strak tot sierlijk en van klassiek tot eigentijds. Een kruis kan geplaats worden op de letterplaat of grafzerk als accessoire. Maar het grafmonument zelf kan ook uitgevoerd worden in de vorm van een kruis. In een vrijblijvend gesprek luisteren onze adviseurs goed naar uw wensen. Op basis van uw wensen en onze ervaring maken wij een eerste schets, welke wij na uw beoordeling verder uit zullen werken.

Eigen ontwerp

Heeft u zelf een uitgesproken idee met betrekking tot het toepassen van een kuis in het grafmonument, dan werken wij dat graag met u uit. We zullen u dan ook meteen informeren over de eventuele voor- en nadelen van bepaalde aspecten van het ontwerp. Ook als u een idee hebt welke nog niet helemaal uitgekristalliseerd is, zijn we graag bereid dit verder met u uit te werken. Uw wensen kunnen onze ervaren adviseurs vertalen naar een passend ontwerp. Het is onze passie en geeft ons voldoening om u een passend ontwerpvoorstel te doen.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Jaco Vuijk adviseur

"In 2013 ben ik gevraagd om te komen werken in een natuursteen bedrijf om grafmonumenten te ontwerpen en adviseren. Ik kwam er al snel achter dat dit vak alles heeft wat ik zoek in werk. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode, ze wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er zijn om iemand te gedenken en dit vertalen naar een mooi ontwerp is wat ik sinds begin 2017 doe voor Boot Natuursteen. Het geeft mij voldoening als ik mijn ervaring kan gebruiken om samen met de familie tot een passend grafmonument te komen. Ik doe dit door goed te luisteren naar de wensen en deze te vertalen naar een persoonlijk ontwerp." – Jaco Vuijk, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

C. M.

"Goedemorgen Jaco, wij zijn gisterenmiddag al wezen kijken en zijn zeer tevreden met het resultaat. Inderdaad zoals jij al zei is de inkleuring van de letters beter. Ook de hele afhandeling en het netjes achterlaten van steen en graf is ons goed bevallen. Dank namens ons. Groet, C. M."

I. L.

"Hallo, veel dank aan Miranda voor al haar hulp, steun en geduld. Echt geweldig. Ook dank aan de zeer vriendelijke man die afgelopen zaterdag de steen heeft geplaatst. En dank aan de makers van de steen, we zijn er erg blij mee. Groetjes, I. L."

S. S.

"Beste Den, het monument ziet er echt prachtig uit! Precies zoals ik voor ogen had, misschien zelfs nog mooier! De pebbles zien er in deze kleur ook fantastisch uit zo bij deze kleur steen. Dat is heel erg attent van u, hartelijk dank daarvoor! Met vriendelijke groeten, S. S."

Hulp nodig?