logo Boot Natuursteen
Kruizen

Kruizen

Meest toegepaste symbool

Het kruis is waarschijnlijk een van de meest, zo niet het meest toegepaste symbool op een grafmonument. Het is met name bekend als symbool van het christendom, maar staat ook symbool voor andere zaken. Het christelijke kruissymbool gaat terug naar de kruisiging van Jezus Christus. Vanwege het geloof in de verrijzenis van Christus staat het kruis symbool voor eeuwig leven. Wat de vorm betreft herinnert het kruis ook aan de hamer van Thor (god van de donder) uit de Noorse mythologie. En het kruis in de tempel van de Mayastad Palenque in Yucatán stelt een kosmische boom voor. Maar ook in andere culturen is het kruis als symbool terug te vinden.

Alvast oriënteren en inspiratie opdoen?

Samen de juiste uitvoering bepalen

Kruizen zijn in een haast oneindige hoeveelheid vormen en materialen toe te passen. Brons kruizen met verschillende patineringen zijn erg populair. Maar ook kruizen van RVS, glas, teakhout en natuursteen mogen wij met regelmaat toevoegen aan een grafmonument. Ook qua stijl is er keuze genoeg, van strak tot sierlijk en van klassiek tot eigentijds. Een kruis kan geplaats worden op de letterplaat of grafzerk als accessoire. Maar het grafmonument zelf kan ook uitgevoerd worden in de vorm van een kruis. In een vrijblijvend gesprek luisteren onze adviseurs goed naar uw wensen. Op basis van uw wensen en onze ervaring maken wij een eerste schets, welke wij na uw beoordeling verder uit zullen werken.

Eigen ontwerp

Heeft u zelf een uitgesproken idee met betrekking tot het toepassen van een kuis in het grafmonument, dan werken wij dat graag met u uit. We zullen u dan ook meteen informeren over de eventuele voor- en nadelen van bepaalde aspecten van het ontwerp. Ook als u een idee hebt welke nog niet helemaal uitgekristalliseerd is, zijn we graag bereid dit verder met u uit te werken. Uw wensen kunnen onze ervaren adviseurs vertalen naar een passend ontwerp. Het is onze passie en geeft ons voldoening om u een passend ontwerpvoorstel te doen.

Laat u vrijblijvend informeren

Iedere begraafplaats heeft echter zijn eigen voorschriften met betrekking tot grafmonumenten. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden door een van onze collega’s of de beheerder van de begraafplaats. We zijn vrij om, conform de voorschriften van de betreffende begraafplaats, samen met de nabestaanden een monument voor op het graf te ontwerpen.
Maak een vrijblijvende afspraak

Ons team staat voor u klaar

Boot Grafmonumenten - Den Sprengers adviseur

"Als kleine jongen ging ik al vaak bij mijn vader kijken op de steenhouwerij, hij is 60 jaar werkzaam geweest bij Boot natuursteen. Ik ben in 1986 gestart in de productie en ben daar op verschillende afdelingen 12 jaar werkzaam geweest. Na een uitstap van 10 jaar in een sportwinkel ben ik inmiddels alweer 11 jaar werkzaam als adviseur grafmonumenten. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een familie in moeilijke tijden zo goed mogelijk te ondersteunen en ze te helpen waar mogelijk. Dit om tot een mooi ontwerp te komen en het proces van eerste ontmoeting tot aan de plaatsing van de grafsteen vlekkeloos te laten verlopen." – Den Sprengers, adviseur

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag Bel 0252 - 413 308

J. G.

"Goedemiddag Ilona, Ik heb het gisteren gezien en het ziet er goed uit. De letters/tekst komt goed overeen met dat van mijn vader, wat er al op stond. Vriendelijke groet, J. G."

P.  K.

"Beste Den, Dank voor de info en de goede service. Inmiddels is de factuur ook betaald. Vriendelijke groet, P.  K."

F. van der L.

"Geachte mevrouw Hensen, wij willen u hartelijk bedanken voor het aanpassen van de steen. Het ziet er heel goed uit. Met vriendelijke groet, Fam. van der L."

M. V.

"Beste Jaco, heel erg bedankt voor het toch nog zo snel terugplaatsen van de steen. Ik vind de steen erg mooi geworden. Vriendelijke groet, M. V."

N. G.

"Goedemiddag, wij hebben vanochtend de grafsteen bekeken, het ziet er erg netjes uit. Bedankt! Groeten, N. G."

P. N.

"Dag meneer Vuijk, e.e.a. is tot mijn volle tevredenheid geïnstalleerd. Ik wil iedereen, die betrokken is geweest bij de keuze en voorbereidingen voor het plaatsen van het monument, hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid. Vriendelijke groet, P. N."

N. J.

"Geachte heer Vuijk, mede namens mijn zus wil ik u graag hartelijk bedanken voor de steen op de begraafplaats in Noordwijk. De steen ziet er keurig uit. We zijn er ‘blij’ mee. Veel dank! Met vriendelijke groet, N. J."

M. S.

"Goedemorgen Jaco, nog bedankt voor het ingesproken bericht. Ja, ik kon niet opnemen, want ik had de middagdienst. Maar was super blij met uw mededeling. Echt waar. Wat het voor mij nog mooier maakt, is dat het monument, op tijd gelegd is. Reden waarom, omdat onze wijlen moeder haar verjaardag op 01..."

B. K.

"Beste Jaco, het monument ziet er erg mooi uit, we zijn er zeer tevreden over! Bedankt voor de fijne samenwerking. Vriendelijke groet, B. K."

M. ten B.

"Beste Jacco, hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Vriendelijke groet, M. ten B."

Hulp nodig?